Bericht van het bestuur

3 november 2020

Kunsthuis Venendal is gesloten

 

Bijna 3 jaar geleden, om precies te zijn 16 december 2017, opende in het fraaie pand aan de Hoofdstraat 9 in Hoogeveen, Kunsthuis Venendal haar deuren. In dit huis organiseerden we tweemaandelijkse exposities die steeds meer waardering ondervonden. We wilden professionele kunst, schilderijen, tekeningen, beelden, glaskunst, keramiek en fotografie, tentoonstellen. Kunsthuis Venendal groeide, ruimhartig gesteund door de eigenaren van het pand en een prachtige groep vrijwilligers, al snel uit tot een begrip in Hoogeveen, en ver daarbuiten. In de loop van 2018 werd, naast de fraaie kunstexposities, het programma uitgebreid met op zondagmiddag aansprekende kamerconcerten. Gemiddeld 40 – 60 bezoekers genoten daarbij van klassieke, lichtklassieke en hedendaagse muziekoptredens. Mooie namen mochten we daarbij ontvangen. Valentina Toth, Leden van het RFO, Annemieke Spoelstra Eddy Pendjol, Stephanie Struijk en vele andere musici .

 

Het waren prachtige jaren waar nu, per 1 december a.s. een eind aan komt. Het pand krijgt een andere bestemming en de huidige expositie Passie&Vorm zal dan ook de laatste activiteit zijn die Stichting Cultuurhuis Drenthe in Kunsthuis Venendal organiseert. Deze expo met schilderijen van Carolien van Olphen, brons van Wiea Duintjer, keramiek van Anneke Aangeenbrug en schilderijen van Hendrik van Veenendaal was nog te zien t/m 1 november 2020.

 

 • Onze speciale dank gaat uit naar...

- de eigenaren van huis Venendal,

- een fantastische groep vrijwilligers,

- de kunstenaars en musici van naam en hoge kwaliteit,

-het publiek en de ‘Vrienden van Kunsthuis Venendal’ die ons in grote getale steun verleenden de afgelopen periode.

 

Onze Stichting Cultuurhuis Drenthe blijft bestaan en de komende tijd zal ze vast hier en daar opduiken. Hoogeveen en haar omgeving verdient mooie kunst en muziek en daar blijven we ons sterk voor maken.